Zo eenvoudig installeer je Whatsapp op een PC met Bluestacks
Whatsapp is een van de beste communicatiemiddelen op je telefoon. Maar tegenwoordig ook te installeren op je PC of Tablet. Het is een middel om te praten met je familie, vrienden, kennissen en collega’s. Je kunt naar grote groepen mensen foto’s en videobestanden sturen. En dit is allemaal Gratis. Met Whatsapp kun je eenvoudig in contact blijven met je hele klas, een groep vrienden of al je broers en zussen, neven en nichten door een chatgroep aan te maken. Je kunt berichten sturen naar elk gewenst platform. En door Whatsapp te installeren op je PC bespaar je ook nog eens op je databundel. Met het programma Bluestacks kun je Android apps werkend krijgen op je computer.

Installatie Whatsapp op je pc

Voor het installeren moet je een flink aantal stappen doorlopen. Dit is echter heel simpel.

  • Download eerst het programma Bluestacks. Zodra de download voltooid is, start je het programma Bluestacks op. Dit kan echter een aantal minuten duren. Als het programma opgestart is, krijg je een eenvoudige App store in beeld. Bovenin verschijnt een vergrootglas. Daarin kun je zoeken naar Whatsapp.
  • Als je echter Bluestacks voor het eerst gebruikt, krijg je het verzoek om eerst de App store activeren, maar je moet ook een synchronisatie-optie instellen. Klik op de button continue om verder te gaan. Er wordt je nu gevraagd om in te loggen met je google-account.
  • Volg de instructie op het beeldscherm om in te kunnen loggen. Heb je nog geen google-account dan moet je er eerst één aanmaken. Om je account te beschermen dien je een app-specifiek wachtwoord te genereren. Dit doe je op je Google-accountpagina.
  • Stel vervolgens een 1 Click Sync Setup in. Je moet daarna opnieuw via je google-account inloggen.
  • Als je het synchronisatieproces hebt opgezet druk je op de button Go. Daarna moet je alle registratieverzoeken wegtappen en druk je opnieuw op de installatieknop Whatsapp. In het app-overzicht dat er dan verschijnt druk je op Whatsapp Messenger. Voorts sluit je de zoekresultaten en klik je op My Apps.
  • Klik Whatsapp aan en volg de stappen op het beeldscherm.
  • Op een gegeven moment moet je je telefoonnummer intoetsen. Druk op OK en bevestig het door jou ingetoetste telefoonnummer opnieuw met OK.
  • Whatsapp zal nu je automatisch door middel van een sms verifiëren of je dit nummer gebruikt. Omdat je PC geen sim-kaart heeft, zal deze verificatie mislukken. Druk daarom op Call me.
  • Je wordt nu op je smartphone gebeld door een robot. Deze geeft een nummer van zes cijfers door. Toets dit nummer in op je Bluestacks-app.
  • Je kunt nu je profielinformatie invullen. Vervolgens druk je op Continue. Vanaf nu kun je Whatsapp gebruiken op je computer.

Als je weet hoe je apps kunt downloaden via Google Play, dan is het een kwestie van seconden om deze te installeren op Bluestacks. Een fluitje van een cent en dan ook zo gepiept.Download nu Whatsapp op je PC met Bluestacks en je kunt direct beginnen met het sturen van berichten aan familie en vrienden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *