Vanaf nu kun je bellen met Whatsapp
De technologieontwikkeling is in volle gang. Tegenwoordig is steeds meer mogelijk. Als je een telefoon hebt die draait op Android, kun je van af nu bellen met je Whatsapp. De meeste populaire app ooit, neemt hele grote sprongen vooruit. Door de laatste update kun je praten met iedereen, mits deze ook over Whatsapp beschikt.

Hoe gaat het in zijn werk

Het werkt heel eenvoudig. Zodra je Whatsapp opent verschijnen er bovenin het scherm drie opties waaruit je kunt kiezen. Van links naar rechts zie je in je scherm oproepen, chats en contacten staan. Bellen doe je door op oproepen te klikken. In je beeldscherm verschijnt een lijst met namen van contacten die jij al eens gebeld hebt of die jou al eens gebeld hebben. Door op het telefoontje van Whatsapp te tikken kun je ook iemand bellen. Je moet dan wel eerst de persoon die je wilt bellen in je contactlijst aanklikken.

Is Whatsapp Call er voor alle smartphones?

Whatsapp Call was sinds maart 2015 alleen beschikbaar voor Android smartphones. Sinds 22 april 2015 is Whatsapp bellen ook toegevoegd aan de iOS-app van iPhone. De gebruikers hebben de mogelijkheid om van deze dienst gebruik te maken, echter dit wordt langzaam uitgerold om overbelasting te voorkomen. Dus nog niet alle iPhone gebruikers kunnen ook daadwerkelijk met Whatsapp bellen. Kun je nog niet bellen, dan moet je nog even geduld hebben, maar het komt er aan.  Voorts is deze functie ook beschikbaar gemaakt voor de BlackBerry 10 toestellen. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de Whatsapp Call ook bruikbaar wordt voor de overige BlackBerry toestellen en Windows gebruikers.Deze belfunctie wordt onder de Nederlanders steeds verder uitgebreid. Inmiddels telt Nederland al 9.4 miljoen Whatsapp gebruikers.

Is bellen met Whatsapp gratis?

Als je belt via Whatsapp dan gebruik je geen belminuten. Je verbruikt data over je mobiele netwerk (3G of 4G). Tijdens een telefoongesprek verbruikt Whatsapp Bellen ongeveer een halve MB per minuut. Dat komt neer op zo’n 200 minuten bij een internetbundel van 100 MB. Is je telefoon verbonden met een Wifi-verbinding dan zijn er helemaal geen kosten aan verbonden. Je belt dan gratis.

Belangrijk: het is niet mogelijk om via Whatsapp naar 112 en andere noodnummers te bellen. Dat moet je gewoon doen via de normale telefoonverbinding.

Kwaliteit

De kwaliteit van het bellen via Whatsapp bij een 3G en 4G verbinding is goed. Dit is uitvoerig getest door Android Planet. Voor de beste kwaliteit wordt toch een Wifi-verbinding aangeraden. Door de nieuwste versie Whatsapp te installeren kun je over de belfunctie beschikken. Deze kun je dan als APK bestand installeren.
Je kunt er ook voor kiezen om een oproep te plaatsen. Dit doe je door de Whatsapp te openen van degene die je zou willen bellen. Door op het telefoonicoontje te klikken wordt jouw oproep dan geplaatst. Zodra je contactpersoon jou belt, wordt het Whatsapp Bellen op jouw telefoon geactiveerd.

Bellen met de Whatsapp Call bespaart heel wat kosten. Heb je nog niet de nieuwste versie van Whatsapp geïnstalleerd doe het dan nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *