Stappen naar het installeren van Whatsapp Web op PC

 

De maatschappij is weer een nieuwe technologische ontwikkeling rijker. Sinds kort kun je naast Whatsappen op je smartphone ook appen via je PC. Dit kan heel simpel door Whatsapp Web te installeren op je PC.  Een mega uitvinding, want appen via je PC bespaart in het verbruik van je databundel. Op deze manier kun je heel gemakkelijk kostenbesparend te werk gaan. Dit is zeker handig als je databundel niet zo groot is.

Wat moet je weten

Deze speciaal voor Googles Browser ontwikkelde Whatsapp Web functioneert alleen als er een verbinding is met je smartphone. Zodra er geen internetverbinding is met je smartphone, je telefoon staat uit of er is een  Wifi-storing, zal ook de Whatspp Web op je PC niet werken. Dit houdt in dat je ook op je smartphone Whatsapp geïnstalleerd dient te hebben. Heb je deze app nog niet geïnstalleerd dan is het verstandig om dit eerst te doen.Nog iets dat je moet weten is dat deze app voor je PC alleen draait via de Chrome Browser. Er wordt nog geen back-up van je berichten gemaakt, echter worden de berichten van je smartphone wel direct opgehaald. Komt er een berichtje via Whatsapp Web binnen, dan staat dit bericht ook meteen in je Whatsapp op je smartphone.

Ook heel belangrijk om te weten is dat deze app alleen gebruikt kan worden door BlackBerry, Android en Windows Phone gebruikers. Volgens Jan Koum, oprichter van Whatsapp, is de Whatsapp Web nog niet beschikbaar voor iPhone-gebruikers. De reden hiervan is dat er platformproblemen zijn bij Apple.

Installeren van Whatsapp Web op je PC

Om gebruik te kunnen maken van de Whatsapp Web op je PC dien je deze eerst te installeren. Je kunt deze app downloaden vanaf www.web.whatsapp.com. Na het downloaden krijg je een QR-code. Deze code dien je te scannen, dit is mogelijk met een speciale scanner die zich op je smartphone bevindt. Vanaf het moment dat de QR-code gescand is, wordt het Whatsapp Web geactiveerd.

Je vraagt je misschien af waarom je de QR-code dient te scannen met je smartphone. Door te scannen weet de app op je telefoon dat de browser door de gebruiker als veilig/vertrouwd wordt gezien. Je kunt dan gelijk al je Whatsapp berichten zien. Je hebt echter wel de nieuwste versie van Whatsapp nodig op je telefoon om Whatsapp Web te kunnen gebruiken.Heb je niet de nieuwste versie, dan kun je het beste de app van je telefoon verwijderen en daarna opnieuw Whatsapp via de playstore downloaden.

Interessant weetjes

Misschien leuk om te weten is dat Whatsapp Web op meerdere apparaten tegelijk geïnstalleerd kan worden. Echter je kunt Whatsapp Web niet tegelijkertijd op meerdere computers gebruiken. Ook kan je via de webcam van je computer foto’s maken en deze via je computer versturen. Maar het is ook mogelijk om audioberichten naar je contacten te zenden.

Met Whatsapp Web ondervindt je vele gemakken. Wacht dus niet langer en download deze app en profiteer direct van de voordelen.
 

 

Een gedachte over “Stappen naar het installeren van Whatsapp Web op PC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *