Schitterende kleurpaletten en achtergronden met Whatsapp Plus
Wil je een uitgebreidere versie van de traditionele Whatsapp dan kan dit heel eenvoudig door Whatsapp Plus te downloaden. Houdt er echter rekening mee dat dit geen officiële Whatsapp is en daarom ook niet te downloaden is via de Google Playstore. Toch is het één van de beste en meest gebruikte onofficiële mogelijkheden van Whatsapp. In januari 2015 werd dit project onder druk van Whatsapp stopgezet omdat er nogal wat veiligheidsrisico aan kleefden. Daarnaast is het gebruik van apps van derden geheel in strijd met de algemene voorwaarden die Whatsapp hanteert. Hierdoor was de app niet langer meer te downloaden en werd dan ook niet meer ondersteund.

Verschillende mogelijkheden

Maar wat kun je er eigenlijk mee? Met deze uitgebreidere versie kun je de schitterendste kleurpaletten en de meest uiteenlopende achtergronden aan je Whatsapp toevoegen. En het mooie ervan is dat je elk contact in jouw contactlijst een eigen identiteit kan geven. Maar deze aanvulling heeft nog veel meer voordelen.Naast de mooiste kleurpaletten en verschillende achtergronden kun je met de ‘Plus’ ook grote muziek- en videobestanden verzenden. Je kunt je favoriete muziek of video met één klik delen met je contacten. Daarnaast kun je de kwaliteit van verstuurde en ontvangen foto’s verbeteren. De standaard resolutie kan enorm worden verlaagd.

Je kan ook een gedeelte van een gekopieerde tekst verzenden naar je contactpersonen. Dat is veel handiger dan de hele tekst te moeten doorsturen. Daarnaast kun je profielfoto’s en telefoonboekfoto’s verbergen. En je kunt met de Horloge Status direct de status in je chatscherm zien. Dit zijn flinke voordelen ten opzichte van de normale Whatsapp.

Installeren van Whatsapp Plus

Nadat de mogelijkheid om Whatsapp Plus te downloaden is stopgezet, is Whatsapp Plus flink aan de slag gegaan met als doel een verbeterd product op de markt te brengen. Sinds april 2015 is er een nieuwe update van de ‘Plus’ beschikbaar. Download op je Android smartphone de nieuwste Whatsapp Plus v1.90 of de Reborn v1.80 en sla deze op. Maak daarna van je contacten in je reeds gebruikte Whatsapp een back-up. Daarna kun je de Whatsapp die je al in gebruik had verwijderen. Open dan het APK bestand in je Android smartphone en volg de instructies. Nu hoef je alleen nog maar de installatie te accepteren met de button ‘Accepteren.’ Als laatste herstel je de back-up door de lijst terug te zenden. Je Whatsapp Plus is nu klaar voor gebruik.

Je kan ook nog een extra optie inschakelen om applicaties van derden te installeren. Echter de blauwe vinkjes die verschijnen bij de tradiotionele app, wanneer iemand een bericht ontvangen en gelezen heeft, zijn er niet bij de Plus.Whatsapp Plus is de ideale uitgebreidere versie op  de traditionele Whatsapp. Wil je jouw Whatsapp ook aankleden met de mooiste kleuren en achtergronden en je media-limiet vergroten? Download dan deze app op je smartphone en je zult versteld staan welke mogelijkheden er allemaal zijn. Vergeet echter niet, na het downloaden van de Whatsapp Plus, de gemaakte back-up te herstellen en je traditionele Whatsapp te verwijderen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *